REGULAMENTUL  de organizare si desfasurare a concursului                     “Cros – Rita Veverita”
8 iunie 2019, Parcul “Alexandru Ioan Cuza”, Bucuresti, Sector 3

SECTIUNEA 1. ORGANIZATORUL SI REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETITIEI

Competitia “Crosul Rita Veverita” (denumita în cele ce urmeaza “Competitia”) este organizata de Gradinita Rita Veverita in parteneriat cu Asociatia Elite Running si RoClub Maraton, cu sprijinul Primariei Sectorului 3 Bucuresti si are ca scop promovarea miscarii (alergarea in aer liber) si a unui stil de viata sanatos pentru intreaga familie. Participantii la Competitie sunt obligati sa respecte termenii si conditiile Regulamentului Oficial al Competitiei (denumit în continuare “Regulament Oficial”).

Regulamentul Oficial este intocmit si va fi facut public conform legislatiei aplicabile din România, fiind disponibil in mod gratuit oricarui solicitant pe site-ul https://cros.gradinita-rita-veverita.ro/informatii-utile/regulament/. Prin participarea la aceasta Competitie, participantii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament Oficial si ale legislatiei aplicabile.

SECTIUNEA 2. PERIOADA SI ZONA DE DESFASURARE A COMPETITIEI

2.1. Data si locul desfasurarii Competitiei

Competitia se va desfasura in ziua de sambata, 8 iunie 2019, incepand cu ora 10:30, in Bucuresti, Sector 3, la intrarea in Parcul „Alexandru Ioan Cuza (fost IOR)’’ de la intersectia strazilor Baba Novac si Campia Libertatii, pe aleea principala din spatele statuii lui Al. I. Cuza, conform mecanismului Competitiei, asa cum este acesta detaliat în Sectiunea 3 a prezentului Regulament.

SECTIUNEA 3. MECANISMUL COMPETITIEI

3.1. Participantii si desfasurarea Competitiei

Aceasta competitie se adreseaza in egala masura copiilor cu varste cuprinse intre 2 si 11 ani

Competitia se va desfasura pe categorii de vârsta (dupa varsta copilului) avand starturi separate:

  • copii cu varste cuprinse intre 0,5-2 ani – proba necompetitiva
  • copii cu varste cuprinse intre 2-3 ani (09.06.2015 – 08.06.2017)
  • copii cu varste cuprinse intre 4-5 ani (09.06.2013 – 08.06.2015)
  • copii cu varste cuprinse intre 6-8 ani (09.06.2011 – 08.06.2013)
  • copii cu varste cuprinse intre 9-11 ani (09.06.2008 – 08.06.2011)

Crosul va fi organizat pentru 2 categorii: «fete» si «baieti».

3.2. Distante de parcurs

Categoriile: copii 2-3 ani (fete), copii 2-3 (baieti), copii 4-5 ani (fete), copii 4-5 (baieti) – vor alerga pe o distanta de aprox. 250 m avand starturi separate la maxim 10-15 min. unul de celelalt.

Categoriile: copii 6-8 ani (fete), copii 6-8 ani (baieti), copii 9-11 ani (fete), copii 9-11 ani (baieti) – vor alerga pe o distanta de aprox. 450 m avand starturi separate la maxim 10-15 min. unul de celelalt.

3.3. Acordul pe propria raspundere

Pentru a participa la competitie, pentru toti copiii participanti, parintii acestora vor completa formularul de înscriere prin care vor declara pe proprie raspundere ca sunt apti din punct de vedere medical pentru participarea la competitie, în prezenta organizatorului si a unui martor.

3.4. Înscriere si taxe de participare

Inscrierea participantilor se face pe site-ul: https://cros.gradinita-rita-veverita.ro/inscrie-te/ sau la locul de desfasurare a competitiei incepand cu ora 9:30, pe aleea din spatele statuii Alexandru Ioan Cuza.

Vor fi admise maximum 60 de inscrieri pentru fiecare categorie de varsta, fete, respectiv baieti.

Inscrierile online se pot face doar pana joi, 06 iunie 2019, ora 23:59, in limita locurilor disponibile pentru fiecare categorie de varsta. Taxa de inscriere pentru fiecare copil pentru probele competitive este de 20 lei si poate fi platita doar online, cu cardul. Sumele ce vor fi incasate vor fi donate in totalitate pentru sustinerea asociatiei Autism Voice, responsabila de terapia si integrarea a 170 de copii cu tulburati din spectru autist.

Sambata la ridicarea numerelor de concurs, inscrierile online au prioritate, cu pana la 15 minute inainte de startul cursei respective.

Numarul maxim de inscrieri pentru cursele competitive (2 – 11 ani) este 480.

3.5. Echipament de concurs. Numere de concurs

Copiii vor participa la competitie cu echipament adecvat.

Fiecare participant va primi un tricou inscriptionat al evenimentului, cu mesaje de sustinere cauzei caritabile Autism Voice.

Va recomandam sa purtati aceste tricourile inscriptionate pe care le veti primi la locul de desfasurare a concursului. Numerele de concurs vor fi puse la dispozitie de catre organizator si vor ajunge în posesia copiilor dupa ce parintele va semna declaratia pe proprie raspundere. Numerele de concurs se vor prinde doar pe fata tricoului de alergare al copilului.

3.6. Stabilirea rezultatelor

Clasamentul pentru fiecare categorie de varsta si sex se face in ordinea in care copiii trec linia de sosire. Se vor întocmi clasamente separate pentru fiecare categorie de virsta si sex.

SECTIUNEA 4. NOTIFICAREA SI INMANAREA PREMIILOR

4.1. Titluri si premii

Vor fi premiate locurile 1, 2 si 3 de la fiecare categorie de virsta si sex. CASTIGATORII vor primi diplome, medalii si premii. Toti alergatorii care termina cursa vor primi medalii. Festivitatea oficiala de premiere va avea loc la locul de desfasurare al evenimentului în maxim o ora de la încheierea competitiei.

4.2. Conditii administrative

Organizarea evenimentului revine Gradinitei Rita Veverita, care se ocupa de implementarea evenimentului si care pune la dispozitie arbitrii necesari desfasurarii competitiei. Eventualii sustinatori, bunici sau alti membri de familie pot ramane in vecinatatea traseului, dar in afara rutei de alergare avand grija sa nu deterioreze spatiul verde. Participantii nu pot parasi traseul de alergare si nici nu îl pot schimba. Participantii care renunta pe parcursul alergarii vor fi descalificati, dar sunt rugati sa se prezinte la sosire pentru a anunta organizatorul despre retragere. Crosul va beneficia de prezenta unei ambulante cu echipaj specializat si a echipajelor de politie comunitara. In conformitate cu legislatia în vigoare, Organizatorii sunt obligati sa faca public numele câstigatorilor si premiile acordate în cadrul acestei Competitii. Lista castigatorilor va fi publicata dupa data de 09 iunie 2019 pe site-ul https://cros.gradinita-rita-veverita.ro/clasamente/

Organizatorii se obliga, de asemenea, sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protectia datelor personale.

Ca atare, Organizatorii se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor personale ale participantilor / castigatorilor la prezenta Competitie si sa le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial si legislatiei in vigoare.

Persoane de contact:

Beatrice Moica – Gradinita Rita Veverita – tel.: 0722.665.471

Ana Maria – Gradinita Rita Veverita – tel.: 0723.573.905 / 0734.043.000

Victor Vlad – Ro Club Maraton, Asociatia Elite Running – tel.: 0722.683.799

Andrei Gligor – Ro Club Maraton – tel: 0729.308.572

Organizatori:

– Gradinita Rita Veverita

– Asociatia RoClub Maraton

– Asociatia Elite Running

– Andrei Gligor